Doorgaan naar artikel

Veilingupdate: Tomatenprijzen bijna overal omlaag

Image

Stukje bij beetje gaan de klokprijzen voor tomaten in Nederland omlaag, net als bij de grote afzetcoöperaties in Spanje. In België is de lijn wat minder duidelijk.

De 2 euro voor een kilo, die voor de klok van The Greenery drie weken geleden nog gehaald kon worden, daar is alweer meer dan een kwart vanaf. Vandaag bleef de klok steken op 1,38 euro voor tros grof. Gisteren was dat nog 1,43 en een week geleden nog 1,51 euro. Prijzen die goed vergelijkbaar zijn met water verleden jaar om deze tijd voor dezelfde sortering werd betaald.

Voor de klok van Belorta staan niet elke dag tomaten. Maar wat er staat wordt wel nog steeds duur betaald. De losse tomaten deden vandaag zelfs 2,01 euro, tegen gisteren 1,96 euro en op de eerste veildag van de maand op 2 februari 1,50 euro. Tros middel deed vorige week woensdag ook nog 2,01 euro, maar kende sindsdien geen noteringen meer.

In Spanje is de tendens wel weer duidelijk dalend. De prijs voor losse tomaten was er vandaag 54 cent per kilo, voor trostomaten 65 cent, net als voor pruimtomaten. Cherrytomaten los en tros doen deze maand doorgaans prijzen van rond de 1,25 euro, met vandaag alleen voor cherry tors een notering van 1,28 euro per kilo. Voor alle sorteringen waren de prijzen eind januari zo’n 25 procent hoger.

Klik hier voor meer actuele veiling prijzen

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin