Doorgaan naar artikel

Veel precisielandbouw op Agritechnica

Foto: Joost Stallen

Foto: Joost Stallen

Deze week, tot en met zaterdag 16 november is ’s werelds grootste machineshow in het Duitse Hannover. Het is de grootste en meest belangrijke beurs voor landbouwmachines en -trekkers op 2,5 uur rijden vanaf de Nederlandse grens.

Ongelofelijk maar waar: alle hallen op het immense terrein van Hannover Messe zijn weer volgeboekt. Indrukwekkend, want de Agritechnica is de enige beurs op het terrein van Hannover Messe waar echt alle hallen, gebouwen en hoeken gevuld zijn. 2.750 standhouders staan er op de beurs, en van die 2.750 is 40% van Duitse komaf, de rest komt uit 51 andere landen.

Lees verder onder de foto

Agritechnica, de wereld op zijn kop. - Foto: Geert Hekkert

Agritechnica, de wereld op zijn kop. – Foto: Geert Hekkert

Internationale karakter

De organisatie rekent op 445.000 bezoekers, daarvan komen er naar verwachting 115.000 uit het buitenland. Deze cijfers onderstrepen het internationale karakter van deze beurs welke, voor zover bekend, de grootste en best aangeschreven beurs ter wereld is. Alleen al daarom is een bezoek aan de Agritechnica de moeite waard.

Binnen al het geweld van machines, trekkers, technieken en thema’s, en het fors groeiende aandeel stands en vierkante meters gevuld met onderwerpen die precisielandbouw raken, komt de mechanisatie die puur is bedoeld voor groenteelt in de vollegrond er wat bekaaid af. Dat is overigens wel relatief bedoeld, want met bijna 3.000 standhouders is er nog wel degelijk veel te zien voor groententelers.

Onderstaand staat een eerste selectie van nieuwigheden, die wordt in de loop van de week verder uitgebreid. De Agritechnica 2019 komt verder uitgebreid aan bod in de printuitgave van Groenten & Fruit op 21 november.

Meer nieuws en achtergronden over de Agritechnica vind je in dit dossier.

Beheer
WP Admin