Doorgaan naar artikel

‘Veel animo voor veiling glasbedrijven’

DTZ heeft donderdag twee glasgroentebedrijven geveild. Drie andere bedrijven zijn uit de veiling gehaald, omdat er vooraf al onderhandeld werd tussen koper en verkoper.

Er zijn uiteindelijk donderdag twee glasgroentebedrijven geveild. In een eerder stadium waren dat er nog vijf. Het ging om drie trostomatenteeltbedrijven, een paprikateeltbedrijf en een combinatiebedrijf van paprika en komkommer.

Een combinatiebedrijf uit Helenaveen is uit de verkoop gehaald, omdat er onderhandelingen gaande zijn tussen de verkoper en een eventuele koper, aldus DTZ. Hetzelfde geldt voor een trostomatenbedrijf uit Asten. Een paprikabedrijf in Velden is inmiddels verkocht.

Op de twee overgebleven trostomatenbedrijven in Bleiswijk en Belfeld is respectievelijk 550.000 en 1,45 miljoen euro geboden. Dat is nauwelijks meer dan het openingsbod. Het is nog niet zeker of de kavels ook daadwerkelijk aan de bieders gegund worden.

Volgens DTZ was er meer belangstelling voor de kavels dan bij eerdere veilingen het geval was. Veilingbeheerder Robert Kat zegt dat dit te maken heeft met de ligging van de kavels en de staat waarin de kassen verkeren. “Er is sprake van meer nieuwbouwlocaties.”

Glastuinbouwveiling weergeven op een grotere kaart

Share this

Brammert Waagmeester

voormalig freelance marktredacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin