Doorgaan naar artikel

Van Oers United partner van Samen tegen Voedelverspilling

Van Oers United, teler en leverancier van groente en fruit, sluit zich aan bij stichting Samen tegen Voedselverspilling. - Foto: Van Oers United

Van Oers United, teler en leverancier van groente en fruit, sluit zich aan bij stichting Samen tegen Voedselverspilling. - Foto: Van Oers United

Teler en leverancier van groente en fruit Van Oers United wordt partner van stichting Samen tegen Voedselverspilling.

Daarmee wordt het doel gesteld om in 2030 50% minder voedsel te verspillen. Samen tegen Voedselverspilling heeft als doel om jaarlijks 1 miljard kilo voedsel in de keten te houden. Het gaat hierbij om kwalitatief goed eten, maar een uiterlijk wat niet voldoet aan de eisen van supermarkten. Van Oers ziet ook dat voedselverspilling een steeds groter probleem wordt en gaat daarom zijn krachten bundelen met andere partijen.

Transitie voedselreststromen

Arno van Dongen, ceo van Van Oers United: “Door de huidige samenwerkingen met voedselbanken en Instock zijn we in staat om steeds meer gezonde groenten aan de consument te bieden. En we zijn nog lang niet klaar; we zijn zeer gemotiveerd ons in te zetten voor de gezondheid en zelfstandige welvaart van onze mensen en een gezonde en biodiverse aarde. Samen met een aantal partners werken we momenteel aan een transitie van voedselreststromen naar voedselwaarde.”

Van Oers United is een internationaal opererende teler en leverancier van groente en fruit. Het bedrijf heeft meerdere eigen productielocaties in Europa en de westkust van Afrika. Het bedrijf levert daarmee jaarrond verse producten. In 2011 fuseerde het bedrijf T. Van Noort en Van Oers tot Van Oers United. In 2015 werd het bedrijf overgenomen door het Franse Agrial.

Beheer
WP Admin