Doorgaan naar artikel

Van der Tak terug op Westlands glastuinbouwnest

Afgezwaaid LTO-voorzitter Sjaak van der Tak gaat zich weer inzetten voor de glastuinbouw. Hij wordt ambassadeur van het Varend Corso dat hij van een internationaal en koninklijk tintje wil voorzien.

Sjaak van der Tak, die tot 1 januari voorzitter van LTO Nederland was, gaat zich zoals hij het zelf zegt als ‘startende pensionado’ inzetten voor het Varend Corso Westland. “Het is geen bestuursfunctie, maar ik ga wel in gesprek met de burgemeesters. Zoals die van Gemeente Midden-Delfland om weer met een eigen corsoboot mee te doen. En die van Gemeente Den Haag om er doorheen te kunnen varen. Ze moeten dat gewoon doen en dan sturen wij ze wel een tikkie van € 70.000.”

Half miljoen bezoekers

Van der Tak was van 2004 tot 2017 burgemeester van de gemeente Westland. Daarna was hij drie jaar lang voorzitter van Glastuinbouw Nederland. Zijn netwerk in de tuinbouw hoopt hij in te kunnen zetten om nieuw sponsorgeld aan te trekken. Hij gaat de komende weken 40 grote bedrijven benaderen. Omdat veel toeleveringsbedrijven van de tuinbouw internationaal werken, stelt hij voor dat de buitenlandse partners van die bedrijven tijdens de Varend Corsodagen naar het Westland komen. “Het corso is een grote familie; daar moeten we een gemeenschap van maken.” De ambassadeur rekent op 21, 22 en 23 juni op een stoet van 45 tot 50 corsoboten en een half miljoen bezoekers langs de waterkant.

De koning bellen

De ambassadeur zegt ook de koning te gaan bellen om hem uit te nodigen naar het Westland te komen voor het Varend Corso. “Want dit is een van de belangrijkste evenementen.”

Share this

Afbeelding
Harry Stijger

freelance redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin