Doorgaan naar artikel

Van der Avoird wint Tuinbouwondernemersprijs

Van der Avoird Trayplant is de winnaar van de Tuinbouwondernemersprijs 2023. Peter van der Avoird ontving de prijs woensdagmiddag in Monster uit handen van landbouwminister Piet Adema.

Het was de eerste keer in 36 edities dat een vermeerderingsbedrijf de prijs won. Van der Avoird Trayplant produceert uitgangsmateriaal voor de teelt van frambozen en aardbeien. Daarvoor won het bedrijf in Bavel in 2018 ook al de prijs Agrarisch Ondernemer 2018.

“Dit bedrijf en ook de andere drie genomineerden laten zien wat er allemaal mogelijk is op gebied van duurzaam ondernemen. Leer hiervan!” aldus minister Adema. De vraag die bij veel boeren en tuinders leeft over hun bestaansrecht en toekomst in Nederland is volgens hem alleen maar te beantwoorden met een grondig ‘ja, natuurlijk is die er’.

Prijs voor nieuwe toepassingen naar Theelers

Van der Avoird liet drie sierteeltbedrijven achter zich. Ook de speciale themaprijs ‘nieuwe teelten, nieuwe toepassingen’ ging naar een bedrijf uit de voedingstuinbouw. De start-up Theelers is een samenwerking van Westland Peppers, de Kruidenaer, Gova en Bak Bromelia, om restromen uit de tuinbouw om te zetten in thee.

Het is nu nog een product dat alleen als losse thee is te krijgen. “De volgende stap is thee in theezakjes”, zegt Piet Boekestijn van Westland Peppers. En een paar grote klanten zoals de ministeries, met een knipoog naar Adema.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin