Doorgaan naar artikel

Van Dam stapt over naar NPO

Martijn van Dam - Foto: ANP

Martijn van Dam - Foto: ANP

Martijn van Dam vertrekt als demissionair staatssecretaris van Economische Zaken, met als portefeuille landbouw. De PvdA-politicus treedt op 1 september toe tot de Raad van Bestuur van de NPO.

Als op dat moment nog geen nieuw kabinet is gevormd, zal minister Henk Kamp zijn taken waarnemen. Dat zegt een woordvoerder van het ministerie.

Van Dam had volgens het ministerie sneller bij de publieke omroep aan de slag gekund, maar wilde graag een aantal dossiers helpen afronden.

Sinds november 2015 staatssecretaris

Van Dam werd op 3 november 2015 staatssecretaris en was daarvoor lid van de Tweede Kamer met aandacht voor economische zaken, integratie, media en buitenlands beleid. In zijn functie als staatssecretaris werkte hij onder meer aan het fosfaatreductieplan, dat grote invloed heeft op de melkveehouderij.

Van Dam nam destijds de functie over van Sharon Dijksma, die staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu is geworden. Dijksma was in het kabinet-Rutte bijna drie jaar staatssecretaris met als beleidsterrein landbouw. Ze volgde op haar beurt Co Verdaas op, die na één maand op het landbouwdossier vanwege foute declaraties moest vertrekken.

Bekijk meer

Delen

Image
Jan Cees Bron

redacteur ondernemen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin