Update: Supers gevoelig in prijszetting appels

10-11-2017 | Laatste update op 08-06 | |
Foto: Koos Groenewold
Foto: Koos Groenewold

Het einde van de Jumbo-seizoensactie voor Nederlandse appels en peren betekent een opluchting voor de markt. Wel blijkt uit de reacties in de markt hoe gevoelig prijszetting is.

Albert Heijn plant juist volgende week een brede appelactie, met op alle tassen 30% korting. Dat betekent dat ook de buitenbeentjes voor € 1,11 per kilo in de actie gaan. Normale prijs is overigens € 1,59 voor deze commercieel minder aantrekkelijke sortering.

Vaste Elstarprijs

Jumbo heeft met een nieuwe vaste Elstarprijs van € 2,19 per kilo een voor telers gunstige stap gezet. Het biedt ruimte voor een eerlijke uitbetaalprijs. Toch heeft Jumbo de appel uit de vitrine gehaald. Donderdag was op de website nog een losse Elstar verkrijgbaar, vrijdag niet meer. Opvallend is dat Jumbo de Elstar-tassen van 1,5 kilo op € 3,19 heeft vastgezet, precies een dubbeltje onder AH.

Conference op € 1,98

Het is afwachten wat de concurrenten doen op de

prijsverhoging van Jumbo. Volgen ze ook? En zo nee, kan Jumbo het permitteren deze hoge prijs voor Elstar van € 2,19. PLUS vraagt namelijk nog € 1,99 voor losse Elstar.

Voor Conference is het nieuwe prijsniveau € 1,98 bij Jumbo, Jonagold kost € 1,99. Een goudreinette kost overigens ook € 2,19 per kilo, ook hier is PLUS met € 1,99 op een ander niveau actief.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur


Beheer