Doorgaan naar artikel

Update: Duitse appelprijs blijft onder plafond

Foto: Groenten&Fruit premium

Foto: Groenten&Fruit

De appelprijzen in Duitsland hebben sinds januari weinig opwaartse beweging laten zien.

In maart registreerde de Europese Commissie voor de Duitse appelmarkt een stabiele prijs, die gelijk is aan januari en februari. Daarbij houdt de Europese commissie een gemiddelde prijs aan van € 0,89 per kilo. Dat is exclusief verpakking en sortering. Dat is wel meer dan twee keer zoveel als de normale prijs over de laatste 5 jaar van circa € 0,43 per kilo. De appelprijs was nog nooit zo hoog in maart. De één na hoogste prijs over de laatste 5 jaar was € 0,59 per kilo. De appelprijs in Duitsland stijgt normaal door in april, maar de voorraad is sterk geslonken.

Hoogste appelprijzen in 5 jaar

Naast de Duitse appelprijzen zijn ook de prijzen in Polen en Italië op het hoogste punt over de laatste 5 jaar. De Franse appelprijs ligt daar nog onder. Zowel Italië als Frankrijk geeft prijzen af van circa € 0,95 per kilo.

Prijs Elstar boven € 1,00

In Nederland liggen goed gekleurde Elstars ruim boven € 1,00, oplopend tot € 1,25 voor verpakt product. Grote maten blijven echter achter bij dat prijsniveau. In België lag de gemiddelde appelprijs in week 10 op € 0,79 per kilo.

Bekijk meer

Delen

Jeroen Verheul
Jeroen Verheul

redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin