Doorgaan naar artikel

Uitzendbureau biedt mens en robot gezamenlijk als werkkracht aan

Uitzendketen Labour Power Company biedt samen met Smart Robotics mensen en robots gezamenlijk als ‘werkkrachten’ aan.

De vraag naar personeel blijft toenemen. Waar veel uitzendbureaus al (ver) buiten Europa aan het werven zijn, kiest Labour Power Company, met een verwachte jaaromzet in 2023 van ongeveer € 500 miljoen, ook voor een andere weg. Naast het aanbieden van arbeidskrachten krijgen opdrachtgevers tegelijkertijd de mogelijkheid om, in samenwerking met Smart Robotics, robots in dienst te nemen.

Flexwerkers tevreden houden

Een slimme samenwerking tussen mens en robot is volgens Han van Horen, CCO van Labour Power Company, het antwoord op een scala aan ontwikkelingen, zoals vergrijzing, ontgroening, het alsmaar stijgende opleidingsniveau van medewerkers en de aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt.

Van Horen: “Als we het saaie, zware en gevaarlijke werk bij onze opdrachtgevers automatiseren, dan helpt dat ons om onze flexwerkers tevreden te houden. Met hoogwaardig en uitdagend werk, meer aandacht en opleidingskansen.”

“Bepaalde delen van een proces worden nog steeds door mensen uitgevoerd, terwijl andere delen door robots overgenomen kunnen worden. De medewerkers gaan meer als een operator fungeren om meerdere robots te bewaken, aan te sturen en om storingen op te lossen”, vertelt Van Horen.

Lees het hele interview met Han van Horen van Labour Power Company op FoodAgribusiness.nl

Bekijk meer

Share this

Wendy Noordzij
Wendy Noordzij

Freelance redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin