Doorgaan naar artikel

Uitstel afwikkeling FresQ-zaak

Foto: ANP

Foto: ANP

Het College van Beroep voor Bedrijfsleven heeft twee uitspraken in lopende beroepszaken tegen terugvordering van GMO-miljoenen uitgesteld.

De uitspraak wordt nu begin 2018 verwacht, blijkt uit een brief van het college. Het is onder meer een beroepszaak bij het College van Beroep voor bedrijfsleven op een eerdere uitspraak. Op 17 oktober is daarvoor een mondelinge behandeling geweest. Telers willen middels de beroepsprocedure zelf de terugvordering proberen te voorkomen, of de toekomstige claim verkleinen. Maar de verwachting over een positieve uitkomst op deze zaak is onzeker, blijkt uit een rondgang langs betrokkenen.

Curatoronderzoek

De curator van FresQ is gestart met een potentieel belangwekkend onderzoek naar het terugvorderen van te veel betaalde GMO-miljoenen bij oud-leden en bestuurders. Curator Henri Bentfort van Valkenburg van DVDW Advocaten kijkt daarvoor ook naar mogelijk onrechtmatig handelen van bestuurders. Bentfort van Valkenburg wil daarvoor de administratie van FresQ inzien, maar ook daar is geen spoedige afwikkeling te verwachten. “De administratie is in beslag genomen en voor mij nog niet zomaar in te zien.”

Doorbelasten

Bentfort van Valkenburg handelt het faillissement af van FresQ, waarvoor de vorderingen de afgelopen maanden is opgelopen. In totaal proberen eisers circa € 50 miljoen te verhalen bij de telersvereniging. Hoe de terugvordering wordt doorbelast aan oud-leden hangt af van dit lopende curatoronderzoek, waarop Bentfort van Valkenburg verder geen toelichting wilde geven, ook niet over de termijn van onderzoek.

Beheer
WP Admin