Doorgaan naar artikel

Uitslag nog onzeker

Ik probeer er al een paar dagen achter te komen, maar het is me nog niet gelukt. Ik wil weten of de acht glastuinbouwbedrijven, die in de online verkoop gingen van 6 tot 8 december, ook echt verkocht zijn.

Het liefst wil ik nog weten waarvoor. Ja, natuurlijk ben ik ook een beetje sensatiebelust. Zo’n online veiling is iets bijzonders, nieuws en hopelijk zeldzaams. Bovendien kan ik met die prijzen mijn eigen bedrijf in perspectief zetten. Is de waarde die ik op de balans heb staan nog wel een reële waarde?

Daar zitten alle collega’s mee. Hier in de Alton II staat veel te koop of leeg. Dat is niet goed voor de restwaarde van de andere bedrijven. Tot mijn frustratie krijgt een zaadveredelaar van de provincie alle ruimte om een paar dorpen verderop groot nieuw te bouwen. Veel liever had ik zo’n toonaangevend bedrijf hier naast mij gekregen. Hoe goed is dat voor je grondprijs!

Enfin, over die verkopen ben ik nog niet veel wijzer geworden. Zadelhof geeft aan dat ze de verkopen nog moeten ‘gunnen’ en dat daar vijf werkdagen voor staan. Dat vind ik logisch. Verder was ik geen bieder en ik heb me dus niet aangemeld voor de online verkoop. Dat vond ik echt te ver gaan: mezelf voordoen als serieuze koper om mee te kunnen gluren. Blijkbaar ben ik toch meer tuinder dan journalist.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin