Doorgaan naar artikel

Uitbreiding etiket van Fresco, Pergado V en Armicarb

Het Ctgb heeft de etiketten van het herbicide Fresco, het fungicide Pergado V en het middel Armicarb uitgebreid.

Het herbicide Fresco van Belchim Crop Protection met als werkzame stof metobromuron mag voortaan ook in Afrikaantjes (Tagetes) worden toegepast ter bestrijding van onkruid. In de voedingstuinbouw had het middel reeds een toelating in de onbedekte teelt van boon met peul en in de onbedekte teelt van boon zonder peul, met uitzondering van tuinboon.

Etiket Pergado V

Het etiket van het fungicide Pergado V van Syngenta Crop Protection met als werkzame stof mandipropamid kreeg in de voedingstuinbouw een uitbreiding van de toelating in groenten- en fruitgewassen en in kruiden. Verder mag met middel voortaan in de onbedekte vermeerderingsteelt van aardbei en in de onbedekte teelt van vruchtbomen en -struiken.

Armicarb

Armicarb van Agronaturalis met als werkzame stof kaliumwaterstofcarbonaat mag voortaan ook in de onbedekte en bedekte teelten van aardbei, bessen, braam- en bessen, braam- en framboosachtigen (rubus spp.), vruchtgroenten van de Cucurbitaceae met eetbare en niet-eetbare schil, vruchtgroenten van Solanaceae en koolgewassen met uitzondering van bladkool-achtigen. Verder in de onbedekte teelt van witlof (pennenteelt), cichorei, appel, wortel- en knolgewassen (winterwortel uitgezonderd) en in de bedekte teelt van wortel- en knolgewassen.

Beheer
WP Admin