Doorgaan naar artikel

Uitbreiding etiket Azatin

Afbeelding

Foto: Stan Verstegen

Het biologisch insecticide heeft van het Ctgb uitbreidingstoelatingen gekregen voor een aantal bedekte teelten.

Recent is het etiket van Azatin uitgebreid, via een wederzijdse erkenning vanuit Italië. Het gebruik is nu ook toegestaan in de bedekte teelten van tomaat, aardbei (niet grondgebonden), sla (Lactuca spp.), andijvie (grondgebonden teelt), spinazie (grondgebonden teelt), rucola, aubergine en vruchtgroenten van Cucurbitaceae niet-eetbare schil (niet grondgebonden teelt)

Past binnen geïntegreerde teelt

Azatin is een biologisch insecticide op basis van de werkzame stof azadirachtine en is geformuleerd als een Emulgeerbaar concentraat (EC). Het product is al jaren in gebruik als insecticide in een groot aantal bedekte sierteeltgewassen. Het product is effectief tegen een breed scala aan insecten zoals wittevlieg, trips en bladluis. Omdat het product zacht is voor het gewas, past Azatin goed in een geïntegreerde teeltwijze.

Teeltrisico voor gebruiker

Met uitzondering van de teelt van tomaat zijn de nieuwe toelatingen beoordeeld conform artikel 51 EG 1107/2009. Voor deze toepassingen is geen werkzaamheids- en fytotoxiciteitonderzoek uitgevoerd. Het gebruik van dit middel in deze teelten is daardoor voor eigen risico en verantwoordelijkheid van de teler.

Beheer
WP Admin