Uitbreiding coöperatie Casi weggestemd

25-07-2017 | Laatste update op 25-07 | |
Uitbreiding coöperatie Casi weggestemd
Uitbreiding coöperatie Casi weggestemd

Het plan om in andere zones te telen, haalt het niet in de algemene ledenvergadering van Casi, de grootste tomatencoöperatie in Almería.

Het plan van voorzitter Miguel Vargas van Casi om verzamelcentra te bouwen in andere teeltregio’s in Zuid-Spanje moet een pas op de plaats maken. Tijdens de onlangs gehouden ledenvergadering stemde een meerderheid van de aanwezige leden tegen het plan. Vargas zelf werd wel voor vier jaar hernoemd.

Casi telt ruim 1200 stemgerechtigde leden met (in 2015) circa 2.100 hectare. De coöperatie Casi is gevestigd ten oosten van de stad Almería, een gebied waar traditioneel tomaten worden geteeld. Vanwege de droogte wordt meest met een hogere ec geteeld waardoor de smaak verbetert.

Uitbreiding

Vanwege de vraag uit de markt en om de coöperatie uit te breiden wilde Vargas en zijn team in de Poniente, de grote vlakte ten westen van Almería-stad, een centrum bouwen waar telers hun product kunnen inleveren. Later zou ook een centrum aan de kust van de provincie Granada gebouwd worden. Het zou niet gaan om het stichten van nieuwe coöperaties, schrijft Hortoinfo. Met het project kan Casi nieuwe producten uit andere productiegebieden aanbieden aan zijn klanten. Bovendien zouden hiermee de installaties in La Cañada beter benut kunnen worden, gedurende een langer seizoen.

Boonekamp
Gerard Boonekamp oud-redacteur
Meer over


Beheer