Doorgaan naar artikel

Twintig grootste vertical farming ondertekenen duurzaamheidsmanifest

Foto: Canva

Foto: Canva

Twintig van de grootste vertical farming bedrijven hebben het Vertical Farming Manifesto en Identity ondertekend. Hiermee benadrukken de bedrijven het belang van hun bijdrage aan het veranderen van voedselsystemen.

Beide manifesten beschrijven de urgentie van het transformeren van het huidige voedselysysteem en de rol van vertical farms daarin. Met de technologie en innovatie in deze tak van voedselproductie zeggen de vertical farmingbedrijven op een duurzame manier, gezonde voeding te kunnen produceren.

Met het ondertekenen van de manifesten committeren de twintig bedrijven zich aan duurzaamheidsrichtlijnen zoals Science Based Targets Initatief (SBTi), B Corp of de Sustainable Development Goals (SDGs). Oprichter van het Belgische Urban Crop Solutions: “Onze industrie heeft het eerste potentieel laten zien, maar er is nog veel meer mogelijk als ze doorgaan met innoveren. Zoals bij elke opkomende industrie is een open en nauwe samenwerking noodzakelijk, vooral waar het duurzaamheid betreft. We zijn dan ook trots om samen met onze branchegenoten deze uitdaging aan te gaan.”

Twintig bedrijven

De twintig bedrijven zijn actief over de hele wereld. Onder anderen Plenty, die de grootste vertical farm ter wereld opzet , en Infarm hebben zich aangesloten. Het Duitse Infarm is ook actief in Nederland. Andere Nederlandse bedrijven hebben de manifesten niet ondertekend.

Beheer
WP Admin