Twijfels over oorzaak bedwelming Maasdijk

30-04-2014 | Laatste update op 12-09 | |
Twijfels over oorzaak bedwelming Maasdijk

Het onderzoek naar de oorzaak van de bedwelming woensdag bij Nature’s Pride in Maasdijk richt zich op een importpartij sugarsnaps, maar het handelsbedrijf betwijfelt of dat de oorzaak is.

De brandweer richtte het eerste onderzoek woensdag op mogelijke gassen die gebruikt worden om partijen groente te conserveren tijdens transport. Het handelsbedrijf betwijfelt zelf of dat de oorzaak is. “Bij de sugarsnaps was geen gas toegevoegd. Bovendien werden mensen ook onwel op andere plekken binnen het gebouw, waar de sugarsnaps niet werden verwerkt”, aldus een woordvoerder.

Onderzocht wordt welke stoffen gemeten worden op de boontjes en of die de oorzaak zijn van het onwel worden van enkele tientallen medewerkers van het importbedrijf. Volgens de woordvoerder zijn 2 mensen naar het ziekenhuis gebracht.

Het bedrijf is gespecialiseerd in het importeren, exporteren, rijpen, verpakken en distribueren van exotische groenten en fruit. Producten worden gerijpt zodat de consument direct na aankoop de vruchten kan eten. Kort voor 10.30 uur kwam de eerste melding, waarop een ambulance werd gealarmeerd. Direct daarna werd de brandweer opgeroepen om metingen uit te voeren.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur
Meer over


Beheer