Doorgaan naar artikel

Tweede bron en netwerk Aardwarmte Vogelaer

Aardwarmte Vogelaer realiseert een tweede aardwarmtebron en transportleiding, ook voor afgeschakelde tuinders na stillegging van aardwarmtebedrijf Green Well Westland.

Bijna een jaar geleden werd aardwarmtebedrijf Green Well Westland overgenomen door het nabij gelegen Aardwarmte Vogelaer. Green Well lag al geruime tijd stil door technische problemen. Vogelaar realiseert nu een tweede aardwarmtebron. Die warmte wil het afzetten via het netwerk van oude aardwarmtenetwerk Green Well Westland. Daarvoor is een koppeling nodig, waarvoor opdracht is gegeven.

Het geplande aardwarmtetransportnet bestaat uit een koppelleiding van de nieuwe locatie van Aardwarmte Vogelaer aan de Arckelweg in Poeldijk naar een locatie op de van Ockenburglaan in Honselersdijk. Het betreft een tracé van 1,7 kilometer, waarvan het grootste deel door middel van 7 gestuurde boringen wordt aangelegd. Onderweg worden verschillende afnemers aangesloten die voorheen op het netwerk van Greenwell Westland aangesloten zijn geweest. De werkzaamheden voor het aanleggen van de transportleiding starten begin april en zullen naar verwachting doorlopen tot eind september, schrijft Aardwarmte Vogelaer.

Koppeling beide putten

VB Geo Projects en Aarwarmte Vogelaer tekenden deze week een contract voor het ontwerpen en realiseren van de bovengrondse geothermie installaties en ondergrondse transportleidingen voor project Aardwarmte Vogelaer 2. Omdat beide Vogelaer-projecten gekoppeld worden, kan deze warmte zowel worden ingezet voor de bestaande afnemers van Aardwarmte Vogelaer en de nieuwe afnemers van Aardwarmte Vogelaer 2.

De werkzaamheden van de nieuwe installaties zullen naar verwachting in september van dit jaar aanvangen en in 2024 worden afgerond. Dat is dus na de aanleg van de transportleiding.

Een aantal voorbereidingen zal tijdens een onderhoudsstop in de zomer worden uitgevoerd aan de bestaande installaties van Aardwarmte Vogelaer.

Lees meer over het thema energie via GFactueel.nl/energie/

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin