Twee nieuwe coöperaties onder FresQ

12-06-2013 | |
Twee nieuwe coöperaties onder FresQ

Op het adres van FresQ Sales in Maasdijk is een nieuwe groentencoöperatie opgericht, Novitura. Op het adres van FresQ Partners is de coöperatieve telersvereniging ‘Servizio’ opgericht.

De inschrijving bij de Kamer van Koophandel vond in april plaats. Het lijken nieuwe vehikels voor FresQ-telers die binnen de huidige coöperatie geen recht meer hebben op GMO. Toch melden bronnen dat nog lang niet alles zeker is.

Naast de coöperatieve telersvereniging Novitura is op het adres van FresQ Sales ook de Novitura Holding en BV opgericht. Van de laatste BV is Jelte van Kammen de directeur, blijkt uit de inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Een deel van de bestuurders van de coöperatieve telersvereniging Novitura is ook actief in het bestuur van de vereniging FrEsTeem.

De andere coöperatieve telersvereniging ‘Servizio’ kent bestuurders uit de bestaande verenigingen die zijn gevestigd op het adres van FresQ Partners, zoals Purple Pride.

FresQ kon geen reactie geven, en verwijst naar de nieuwe coöperaties. Van Kammen is vandaag niet bereikbaar. Bronnen rondom FresQ laten weten dat de verenigingen zich mogelijk zullen onderscheiden van afzetstrategie, maar wel een compleet pakket glasgroenten zullen voeren. Wanneer de nieuwe coöperatieve verenigingen naar buiten treden, is niet bekend. Ook is niet duidelijk wanneer de definitieve keuze van telers wordt gemaakt en of een aanvraag voor GMO is gedaan.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur


Beheer