Doorgaan naar artikel

Twee kassen Plantise verkocht aan plantenkwekers

Groenteplantenkwekerij Plantise bouwt het bedrijf af met de verkoop van twee van de vijf kassen.

Deze kassen zijn verkocht en geleverd. Daarmee zijn twee van de vijf locaties van Plantise verkocht, laat uitvoerend makelaar AAB NL weten. Het gaat om de locaties Irisweg 1 in Bleiswijk en Munnikerweg 26 in Berkel en Rodenrijs. Kopers zijn Green05 uit Bergeschenhoek en De Jong Plant BV uit Boskoop. Over de verkoopprijs laat AAB NL zich niet uit.

Dat de kopers van de kassen plantenkwekerijen zijn, is niet verwonderlijk. De indeling met betonnen vloeren maken gebruik voor productie van glasgroenten onwaarschijnlijk.

Biologische locatie nog op de markt

Voor twee andere glascomplexen van Plantise is de verkoop in principe rond. Daar is de verkoop onder voorbehoud. Alleen de locatie in Baarlo is nog niet verkocht, laat AAB NL weten. Daar is Plantise BIO gevestigd.

De totale omzet van Plantise bedroeg in boekjaar 2020-’21 circa € 68 miljoen, maar het bedrijf zag de kosten stijgen, met een bedrijfsresultaat voor belastingen van -€ 1,7 miljoen. Plantise had een gaspositie tot 2025. Of deze gascontracten bij de verkoop van de kassen een rol speelt, is niet duidelijk.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin