Doorgaan naar artikel

Tuinders leveren direct in Markthal

Image

Telersvereniging Van Nature en Veiling Zaltbommel gaan direct de consument beleveren vanaf een vaste kraam in de morgen te openen Markthal in Rotterdam.

De bezoekers van Nederlands spraakmakendste versmarkt kunnen groente en fruit ver s van het land kopen bij de onder de naam Vers van de teler samenwerkende bedrijven. De nadruk ligt volgens bedrijfsleider André Paap van het paviljoen op het bekorten van de tijd tussen oogst en verkoop, op producten van het seizoen en op verrassende productinnovaties. “Kersen in de kersentijd, aardbeien in de aardbeientijd, gegrilde asperges in de aspergetijd.”

Ook bewerkt product dus. Van dagelijks drie verse soepen tussen de middag tot drie vers bereide maaltijden van 17 toto 19 uur. Paap: “We leggen de nadruk behalve op versheid ook op smaak. Pas als je proeft kun je kiezen. In een supermarkt vind je van alles maar één soort, bij ‘Vers van de Teler’ veel meer. Er zijn zoveel kersenrassen en soorten aardbeien, daar sta je versteld van.”

De Markthal is een eerste voorbeeld van een overdekte versmarkt, zoals die in ander steden in Europa al langer bestaan. De monumentale Markthal is een ontwerp van architect Winy Maas en wordt morgen geopend door koningin Maxima.

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin