Tuinders en boeren vrolijk de stad in

14-10-2019 | |
Foto: Ton van der Scheer
Foto: Ton van der Scheer

Rotterdam zag trekkers en een complete kas de stad in komen, vanwege het World Food Festival.

Trekkers die de stad in komen rollen, dat begint langzaam aan wellicht wat gefrons op te leveren vanuit de burgerij. Maar gisteren, zondag 13 oktober, in Rotterdam bleef het bij 1 trekker. De combine die er naast stond trok vooral bij de kinderen veel bekijks. Net als de stands in het kleine glazen kasje dat naast de Markthal stond opgesteld.


Lees verder onder de foto‘s.

 • Een Westlandse kas midden in Rotterdam, neergezet door kassenbouwer Buitelaar. De rond de stad liggende tuinbouwgebieden legden €25.000 bijeen voor imagebuilding en het kweken van goodwill op het World Food Festival. - Foto's: Ton van der Scheer

  Een Westlandse kas midden in Rotterdam, neergezet door kassenbouwer Buitelaar. De rond de stad liggende tuinbouwgebieden legden €25.000 bijeen voor imagebuilding en het kweken van goodwill op het World Food Festival. – Foto’s: Ton van der Scheer

 • Al deze gemeentes en organisaties zorgen voor je eten. Dat je het maar weet.

  Al deze gemeentes en organisaties zorgen voor je eten. Dat je het maar weet.

 • Binnen in de Westlandse kas was het dringen geblazen, met de neus bovenop de lantjes groeiend onder de roze ledlampen. In het rood Westlands wethouder Karin Zwinkels, samen met Harvest House directeur Jelte van Kammen.

  Binnen in de Westlandse kas was het dringen geblazen, met de neus bovenop de lantjes groeiend onder de roze ledlampen. In het rood Westlands wethouder Karin Zwinkels, samen met Harvest House directeur Jelte van Kammen.

 • De jongste telg van de tuinbouwgeslacht Van Kammen is Walle. Hij schreef het marketingplan voor Food Fellows, het merk waaronder het overschot aan tomaten en paprikas van Harvest House als soepen en sauzen alsnog tot waarde wordt gebracht. En hij is niet te beroerd om in die kleine 'foodtruck' dat lekkers ook aan de man te brengen.

  De jongste telg van de tuinbouwgeslacht Van Kammen is Walle. Hij schreef het marketingplan voor Food Fellows, het merk waaronder het overschot aan tomaten en paprikas van Harvest House als soepen en sauzen alsnog tot waarde wordt gebracht. En hij is niet te beroerd om in die kleine ‘foodtruck’ dat lekkers ook aan de man te brengen.

 • In de partytent van het World Food Festival kon veel geproefd en geknabbeld worden, zoals de Honingtomaatjes én de Honingtomatenketcheup.

  In de partytent van het World Food Festival kon veel geproefd en geknabbeld worden, zoals de Honingtomaatjes én de Honingtomatenketcheup.

Feest van de korte keten

De ‘boeren en tuinders met passie’ zoals achterop de rode bodywarmers was te lezen, kwamen dan ook niet vertellen dat ze boos waren, maar wel dat ze vooral heel veel lekkers te bieden hebben om de stedelingen niet te laten verhongeren. Vooral de initiatieven die onder de noemer ‘korte keten’, proberen een directe band te creëren tussen de primaire producent en de eindconsument deden het goed.


Lees verder onder de foto‘s.

 • De boeren van Bio Aan Huis trokken vooral de extra bewuste biologische en macrobiotische Rotterdammers met hun lokale én chemievrije assortiment dat in heel Zuid-Holland bij de mensen thuis wordt bezorgd.

  De boeren van Bio Aan Huis trokken vooral de extra bewuste biologische en macrobiotische Rotterdammers met hun lokale én chemievrije assortiment dat in heel Zuid-Holland bij de mensen thuis wordt bezorgd.

 • Puur Midden Delfland met ook de spulletjes uit de kas van Boeregoed.

  Puur Midden Delfland met ook de spulletjes uit de kas van Boeregoed.

 • En nog meer korte keten met het Rotterdamse initiatief Rechtstreex dat 1.000 bestellingen in de week op wijkpunten neerzet in Rotterdam, Dordrecht en Den Haag.

  En nog meer korte keten met het Rotterdamse initiatief Rechtstreex dat 1.000 bestellingen in de week op wijkpunten neerzet in Rotterdam, Dordrecht en Den Haag.

 • Interviewtjes met de wethouders en andere bobo's, zoals helemaal links voormalig Rotterdams wethouder en Westlands burgemeester en nu glastuindersvoorman Sjaak van der Tak.

  Interviewtjes met de wethouders en andere bobo’s, zoals helemaal links voormalig Rotterdams wethouder en Westlands burgemeester en nu glastuindersvoorman Sjaak van der Tak.

 • Maar terwijl de bobo's speechen beklimmen wij liever die prachtige boerenmachine!

  Maar terwijl de bobo’s speechen beklimmen wij liever die prachtige boerenmachine!

Hollandse voedselweek

Het World Food Festival in hartje Rotterdam was gisteren een van de talrijke activiteiten in het kader van de nog tot en met overmorgen doorlopende Dutch Food Week. Aanvankelijk wilde de gemeente Westland nog proberen de stedelingen naar de kassen te lokken, ter ere van deze voedselweek. Maar uiteindelijk was de keuze om alle omliggende gemeentes, met hun boeren en tuinders, hun wethouders en organisaties zoals LTO Noord, Greenport West Nederland en Glastuinbouw Nederland, juist de stad in te laten komen wel zo slim.

van der Scheer
Ton van der Scheer Redacteur


Beheer