Doorgaan naar artikel

Tuinbouwproducten maken huid mooier

Een mooier en gezonder ogende huid, wie wil dat nu niet?

De helft  van de cosmetische industrie houdt zich met de ontwikkeling en vervaardiging van producten bezig die een positief effect zouden hebben op de huid. Het is één van de meest gebruikte productgroepen in onze maatschappij. Er gaan miljarden euro’s in om.

En dan wordt er nog geen week geleden bekend dat het eten van groenten en fruit  voor een duidelijk zichtbaar mooiere en gezondere huid zorgt. Ik hoor de critici al snerend vragen: “Zeker ontdekt door tuinders?” Nee nee, die ontdekking werd gedaan door het meest betrouwbare, neutrale en deskundige instituut dat wij in de westerse wereld kennen: de universiteit. 

Onderzoekers van de University of St. Andrews in Schotland volgden zes weken lang vijfendertig personen.  Ze hielden bij hoeveel groente en fruit elke persoon in die periode at en ontdekten dat de huid roder en geler werd door meer groente en fruit te eten. Ze ontdekten ook dat de veranderingen in huidskleur die geassocieerd worden met het eten van groente en fruit in verband staat met aantrekkelijkheid. Dat laatste betekent dat de huidskleurveranderingen verbeterde gezondheid laten zien.
Dus hoeven we bij de drogist niet meer naar binnen en kunnen we de (beauty)schappen in de supermarkt voorbijlopen op weg naar echte, natuurlijke en goedkope producten voor een mooie huid: de groente- en fruitafdeling.

Toch blijft er iets bij me kriebelen: waarom doet tuinbouwend Nederland niets met zo’n onderzoek?

Share this

Afbeelding
Coen van Baren

businesscoach

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin