Doorgaan naar artikel

Tuinbouw ontdekt ‘onboarding’

Ooit had je het over werving en selectie. Nu is het toverwoord bij nieuwe medewerkers ‘onboarding’.

Ooit, lang geleden, kon je als werkgever sollicitanten selecteren. Jij wel en jullie allemaal toch maar niet. Wat een luxe tijd was dat. Die nieuwe man of vrouw die het dan wél was geworden, kreeg eerst nog een proeftijd en een tijdelijk contract. Dat ze het zich maar niet te snel al te comfortabel gingen maken op hun nieuwe werkplek.

Van kieskeurig naar warm welkom

Hoe anders is dat nu. Natuurlijk wil je als werkgever nog steeds wel een geschikte nieuwe man of vrouw voor je vacature. Maar de tijd dat je kieskeurig kon zijn omdat je voor één vacature een lange lijst van gegadigden had… Nee, nu haal je de mensen die ook maar een beetje potentie hebben aan boord met een zo interessant mogelijk kennismakingsprogramma. Oftewel met een uiteraard weer Engelse term: onboarding.

Zo’n programma kun je als bedrijf helemaal zelf in elkaar zetten. Maar de tuinbouw zou de tuinbouw niet zijn als we daar niet een samenwerkingsproject van maakten. Het World Horti Center in Naaldwijk biedt vanaf september weer de kans om mee te liften opIntoTuinbouw.

Week lang nonstop tuinbouw

Een volle werkweek lang krijg je een warme onderdompeling in de wereld van de glastuinbouw. “Het zijn inderdaad vaak bedrijven uit de tuinbouw die deze cursus aanbieden aan nieuwe medewerkers met nog niet zo veel tuinbouwervaring”, zegt Mario Nederpelt van WHC. “Maar we hebben ook deelnemers gehad die werkzaam zijn bij een gemeente, ambassade, adviesbureau, universiteit of energiebedrijf en die meer over de sector wilden weten, omdat ze er ook voor het eerst meer mee te maken kregen.”

Wij kunnen alleen maar zeggen: welkom aan boord.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin