Doorgaan naar artikel

Tuinbouw krijgt Dijksma als staatssecretaris

Voormalig Tweede Kamerlid en staatssecretaris van Onderwijs Sharon Dijksma (PvdA) wordt de nieuwe staatssecretaris van Economische Zaken en verantwoordelijk voor een belangrijk deel van het Nederlandse tuinbouwbeleid zoals het GMO-dossier.

Zij volgt haar partijgenoot Co Verdaas op, die anderhalve week terug aftrad na ophef over zijn declaratiegedrag als gedeputeerde in Gelderland.

Ingewijden hebben dat zaterdagavond gemeld. Dijksma heeft maandag een gesprek met premier Mark Rutte. Daarna wordt haar benoeming naar verwachting officieel.

Dijksma, geboren in Groningen op 16 april 1971, loopt al lang mee in de Haagse politiek. Ze zat van 1994 tot 2007 voor de PvdA in de Tweede Kamer, nadat ze daarvoor al voorzitter van de Jonge Socialisten was geweest. Van 2004 tot 2007 was Dijksma vicefractievoorzitter en in die functie de rechterhand van toenmalig partijleider Wouter Bos.

Dijksma werd in 2007 staatssecretaris van Onderwijs in het kabinet-Balkenende IV, met CDA en ChristenUnie. Na de val van dit kabinet in 2010 zat ze tot 2012 opnieuw in de Tweede Kamer. Bij de laatste verkiezingen stelde ze zich niet meer verkiesbaar. Ze was eerder dit jaar ook in beeld als burgemeester van Nijmegen, maar die functie ging naar CDA’er Hubert Bruls.

Dijksma is getrouwd en heeft twee kinderen.

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Anp

Algemeen Nederlands Persbureau

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin