Doorgaan naar artikel

Tuinbouw focust op CO2-dossier nieuw kabinet

Foto: Henk Riswick

Foto: Henk Riswick

Greenport Holland komt donderdag, een dag na de verkiezingen, bij elkaar om de strategie te bespreken van de tuinbouwlobby tijdens de kabinetsvorming.

De aandacht van het tuinbouwbedrijfsleven ligt daarbij voor een deel op de CO2-plannen van een nieuw te vormen coalitie. De glastuinbouw wil uitdragen dat plannen van een nieuw kabinet bestaande initiatieven niet mogen doorkruizen. De sector voert afspraken uit die komen uit een meerjarenafspraak en Energie-akkoord.

Initiatief-klimaatwet

Bij de verkiezingen speelt een initiatief-klimaatwet van PvdA en GroenLinks mogelijk een belangrijke rol. Een klimaatwet zou wel een extra CO2-reductie voor de glastuinbouw in 2030 opleveren ten opzichte van de Europese voorstellen voor dat jaar.

Lobbydocument

Greenport Holland bracht al in 2016 een lobbydocument uit voor de politieke partijen om te gebruiken bij het schrijven van politieke programma’s. Een bewerking daarvan gaat naar de aan te stellen formateur.

Lees meer over de verkiezingen in het dossier. Bepaal uw voorkeur voor de Tweede Kamerverkiezingen met de Stemhulp en bekijk de elevator pitches waarin kandidaat-Kamerleden hun standpunten over de agrarische sector toelichten

Greenport Holland wordt voorgezeten door Niek Jan van Kesteren als opvolger van Loek Hermans. Van Kesteren is geen boegbeeld. De tien aangesloten tuinbouworganisaties, zoals LTO Glaskracht Nederland, gaan zelf de lobby ter hand nemen.

Lees meer over het thema energie via GFactueel.nl/energie

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin