Triton wint Herman Wijffels Innovatieprijs 2016

04-11-2016 | Laatste update op 05-12 | |
Triton wint Herman Wijffels Innovatieprijs 2016
Triton wint Herman Wijffels Innovatieprijs 2016

Aqua-Terra Nova BV en Moor Filtertechniek sleepten de Herman Wijffels Innovatieprijs 2016 binnen in de categorie ‘Food & Agri’, met de door hen samen ontwikkelde Triton biologische waterzuiveringstechniek.

Aqua-Terra Nova BV & Moor Filtertechniek ontwikkelden samen Triton, een bioreactor voor in de glastuinbouw. Met een biologische waterzuiveringstechniek regelt Triton op een natuurlijke wijze de watersamenstelling, zonder chemische middelen of toevoegingen. Dat zorgt voor een schoon watersysteem met minder afvalwater en een gezonde microflora. Daardoor worden de planten gezonder en weerbaarder en leveren ze volgens de producent een hogere productie, tot wel 5%.

Duurzamer watergebruik

De jury oordeelde: “De Triton zorgt voor duurzamer gebruik van water en minder chemische stoffen in de tuinbouw. Sterk is dat het hele proces in beeld is gebracht en slim is samengewerkt met andere partijen. De Triton is een baanbrekende innovatie die een wereldwijde ketenbrede impact in de tuinbouwsector kan betekenen.”

Verder ontwikkelen

“Wij zijn ontzettend trots dat een dochteronderneming van Van der Ende Groep en Aqua- Terra Nova BV een erkenning krijgen voor een mooi innovatief plan als dat van Triton. Met de gewonnen € 20.000 en 5 gratis adviesdagen kunnen de ondernemers het product nog verder ontwikkelen”, aldus directeur Bedrijven Ruud van der Vliet van Rabobank Westland.

Visser
Peter Visser Redacteur
Meer over


Beheer