Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Trips in venkel is bijzonder’

“De kwaliteit van de venkel is weer aan het verbeteren”, vertelt Rudy Croket uit Bornem, zuidelijk van Antwerpen. De droogte in het voorjaar heeft lang zijn sporen nagelaten, en ook nu nog is de bodem nog vaak aan de droge kant.
Foto: Stan Verstegen

Foto: Stan Verstegen

“De kwaliteit van de venkel is weer aan het verbeteren”, vertelt Rudy Croket uit Bornem, zuidelijk van Antwerpen. De droogte in het voorjaar heeft lang zijn sporen nagelaten, en ook nu nog is de bodem nog vaak aan de droge kant.

“We moeten nog steeds aangieten, om te kunnen voldoen aan de waterbehoefte van het gewas”, stelde Croket vorige week vast. “Alleen als er elke week 15 tot 20 millimeter bij zou komen, zou de vochtbalans weer echt op peil komen. Maar dat laat zich niet programmeren.” Croket gebruikt bronwater, dat hij vanwege het hoge ijzergehalte verdeelt met druppelslangen. Oppervlaktewater is alleen een optie voor percelen in de buurt van een waterloop. In de meeste gevallen is dat niet het geval.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers