Doorgaan naar artikel

‘Transgene gewassen niet gevaarlijker’

Transgene gewassen vormen geen groter risico dan traditionele gewassen. Dat zegt Anne Glover, de belangrijkste wetenschappelijk adviseur van de Europese Commissie.

Dat meldt het Britse Farmer’s Weekly. Volgens Glover is er geen bewijs dat genetisch veranderde gewassen negatieve invloed hebben op milieu, volks- of diergezondheid. Zij vindt dan ook dat de techniek rondom genetische manipulatie een sterkere rol mag spelen in het Europese beleid. De technologie moet verder onderzocht worden om de voedselvoorziening veilig te stellen en tevens minder land, energie en water te gebruiken.

“Het eten van transgeen voedsel brengt niet meer risico’s met zich mee dan het eten van traditioneel geproduceerd voedsel”, zei Glover. “Als we land gebruiken om biobrandstoffen te produceren, gebruiken we dat niet voor voedsel. Dat betekent dat we onze voedselproductie moeten intensiveren.”

Volgens de wetenschappelijke adviseur is een frisse kijk nodig op transgenese. Zij is bezorgd over het feit dat er te veel terughoudendheid is rondom het onderwerp.

Bron: Boerderij

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin