Transfers appels- en perenrassen in supermarkt

18-09-2017 | Laatste update op 08-06 | |
Foto: Groenten&Fruit
Foto: Groenten&Fruit

De grootste Nederlandse supermarkten brengen dit komende afzetseizoen weinig nieuwe appel- en perenrassen.

Albert Heijn meldt de verkoop van de roodvlezige Red Love-appels en gekleurde Qtee-peren. Maar dat laatste ras had die plaats al in het vorige afzetseizoen ingenomen van Sweet Sensation.

Verbreding assortiment

Jumbo en Plus melden na vragen van Groenten&Fruit geen introductie. Er is groei in duidelijke segmenten. “We merken dat appelrassen als Kanzi, Jazz, Honey Crunch en Pink Lady, en perenrassen als Sweet Sensation in onze winkels groeien in populariteit. Het is onze verwachting dat dit in de markt ook zo zal zijn”, laat Jumbo weten. “De verkoop van het perensegment is als geheel sterk groeiend, dus ook hier is ruimte voor verbreding van het assortiment”, aldus de keten. Sweet Sensation lag al in de schappen bij Jumbo.

Bij Plus wordt de biologische Evelina (exclusief) dit seizoen vanaf week 46 ook los verkocht, maar lag al in de Plus-winkels. Bij Coop is er vooral uitbreiding van het aantal biologische rassen. Het gaat om Santana, Elise, Xenia en Concordia. In het gangbare deel is de uitbreiding vooral van bestaande rassen op schaal, zoals Kanzi, Pink Lady en Migo.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur


Beheer