Tommies in 100% gerecyclede verpakking

24-05-2019 | Laatste update op 14-09 | |
De Tommies snoeptomaatjes en paprika's voortaan 100% gerecycled en recyclebaar - Foto: Greenco
De Tommies snoeptomaatjes en paprika's voortaan 100% gerecycled en recyclebaar - Foto: Greenco

Greenco verpakt Tommies snackgroenten voor Jumbo in 100% rPET, gemaakt van 100% gerecycled en recyclebaar materiaal.

De emmertjes met 500 gram Tommies snacktomaten, -komkommers en -paprika’s voor Jumbo zijn vanaf nu van 100% gerecycled en recyclebaar materiaal. ”Dit is echt uniek in Nederland”, zegt Jos van Mil van Greenco in AD-Westland. “Veel verpakkingen bestaan voor een deel uit gerecycled materiaal, maar bij ons is dat nu voor de volle 100% het geval.”

Hergebruikte PET-verpakking

Jumbo, The Greenery en Greenco hebben intensief samengewerkt om over te kunnen gaan naar volledig rPET (recycled PET). De rPET-verpakkingen zijn volledig gemaakt van hergebruikt PET en hebben 70-80% minder CO2-uitstoot dan conventionele PET-verpakkingen, waarmee een belangrijke stap wordt gemaakt in verduurzaming van verpakkingsmaterialen. De keuze voor een recyclebare oplossing is in lijn met het advies van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV).

Extra vermindering van plastic

Vorig jaar introduceerde Greenco bij Jumbo al onder haar merk Tommies Mini Toppers, Tommies Good to Go en de bekers Tommies snackgroenten in een volledig gerecyclede verpakking. Volgens de producent van snackgroenten is de impact groot: alleen bij Jumbo al wordt er maar liefst een extra reductie van 42.000 kilo plastic per jaar gerealiseerd en in totaal worden er per jaar zo’n 6.000.000 PET-flessen gerecycled voor de vervaardiging van deze verpakkingen.

Robert Ketelarij, CEO van Greenco, is trots op de verduurzaming van de verpakkingen binnen het bedrijf, waaronder het Tommies snackgroentenassortiment. “De keuze voor de duurzame verpakking sluit naadloos aan op onze ambitie om de toonaangevende speler te worden voor duurzaamheid in de tuinbouw. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is onze leidraad voor duurzame groei. Hierbij blijven wij continu innoveren en samenwerken met partners van binnen en buiten onze branche om iedereen te laten genieten van gezonde snackgroenten.”

Verduurzamen in nauwe samenwerking

De eerste rPET emmers liggen vanaf deze week bij Jumbo in de schappen. Ton van den Hoek, Senior-manager AGF bij Jumbo Supermarkten, is daar blij mee. “We zijn zuinig op de wereld om ons heen. Daarom werken we vanuit Jumbo aan het verminderen van afval uit verpakkingen en het verkleinen van onze plastic voetafdruk. We zijn continu op zoek naar manieren om verpakkingen te verminderen of te verduurzamen in nauwe samenwerking met onze leveranciers.”

Jan Walta, key-accountmanager Jumbo bij The Greenery: “We streven naar een zo duurzaam mogelijk keten. Verpakkingen spelen hierbij een belangrijke rol. Deze inspanningen dragen bij aan een duurzame samenleving.”

”Wij willen al onze verpakkingen zo duurzaam mogelijk maken”, vult Van Mil aan. “De kilo-emmer is de volgende uitdaging, daar zijn we nu mee bezig. Of dat 100% rPET wordt of een andere duurzame verpakking, dat zijn we nog aan het bekijken.”

Stijger
Harry Stijger freelance redacteur


Beheer