Doorgaan naar artikel

Tomatenprijzen dalen

Trostomaten op de groothandelsmarkt. - Foto: Misset premium

Trostomaten op de groothandelsmarkt. - Foto: Misset

De klokprijzen bij grove trostomaten zijn in de afgelopen periode gedaald.

Net na de jaarwisseling zaten de dagprijzen van grove trostomaten nog boven de € 3,40 per kilo bij BelOrta. Daarna zakten ze echter weg, om 10 en 11 januari voor de klok op een richtprijs van € 1,78 per kilo uit te komen. Er volgde een kort tussentijds herstel van € 2,14, maar deze week daalden de prijs verder naar € 1,54 en € 1,58 per kilo.

Wachten op prijsstijging

De dagprijzen die lange tijd boven de prijsniveaus van vorige jaren lagen, zijn nu weer naar of onder het prijspeil van voorgaande jaren gekomen. In 2022 deden tussen half februari en eind maart weer regelmatig dagprijzen mee van rond de € 2,90 per kilo.

Spaanse tomaten

Op Spaanse veilingen in Almería zakten de klokprijzen bij trostomaten. Gingen ze de eerste veildagen van dit jaar nog weg voor € 1,90 per kilo, daarna gleed de kiloprijs weg tot 89 cent begin deze week.

Bij The Greenery worden Spaanse trostomaten in het middensegment geveild voor € 1,37 tot € 1,47 per kilo. Ook ZON fruit & vegetables worden Spaanse tomaten geveild, waarbij vergelijkbare kiloprijzen van € 1,38 tot € 1,50 worden genoemd.

Kijk voor meer prijzen voor tomaat op GFactueel.nl

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin