Doorgaan naar artikel

Tomatenprijs stijgt

Foto: Peter Visser premium

Foto: Peter Visser

De klokprijs van grove trostomaten is de afgelopen periode opgelopen.

Eind november zat de richtprijs van tomaten voor de klok, in het tros grof segment bij BelOrta, nog op € 1,67 per kilo. Na dit prijsdalletje bleven de prijzen stijgen. Deze week stegen ze door naar een kiloprijs van € 2,34. Op 14 december was wel weer een lichte daling naar € 2,28 per kilo te zien.

Stijgende prijslijnen

De huidige oplopende prijstendens in deze periode was ook voorgaande jaren te zien. Maar dit jaar liggen de prijsniveaus daarbij hoger dan in 2021. Toen werd op 19 december een prijsplafond bereikt van € 2,35 per kilo. En vorig jaar was de prijsvorming nog ongunstiger, met een hoogste dagprijs die rond deze datum stokte bij € 1,33 per kilo.

Spaanse tomaten

Op Spaanse veilingen in Almería was eveneens sprake van aantrekkende prijzen. Waar trostomaten eind november nog een euro per kilo opbrachten, stegen prijzen daarna, om deze week uit te komen op € 1,93 per kilo. Met vandaag een omslag naar een iets lagere prijs van € 1,81 per kilo.

Bij ZON fruit & vegetables worden deze week Spaanse trostomaten geveild voor richtprijzen van € 1,75 tot € 2,27 per kilo. The Greenery zet deze week trostomaten in het middensegment voor de klok tegen dagprijzen van € 1,83 en oplopend tot € 2,33 per kilo.

Kijk voor meer marktprijzen van tomaat op GFactueel.nl

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin