Doorgaan naar artikel

Tomaat

‘Ze dikken goed door. We hebben daar ook de tijd voor genomen, en we hebben relatief veel licht gehad.’

Bij Peter van Meijel in Sevenum hangen er nog vier trossen. “Ze dikken goed door. We hebben daar ook de tijd voor genomen, en we hebben relatief veel licht gehad.” Hij stookt relatief rustig om de tomaten goed uit te laten dikken. Overdag houdt hij een temperatuur aan van 19 graden Celsius. Na een voornacht van 14 graden gaat de nachttemperatuur naar 17 graden Celsius. Het scherm loopt bij een temperatuurverschil van meer dan 10 graden tussen binnen- en buitentemperatuur dicht.
Watergeven gebeurt heel rustig aan. Hij kijkt vooral naar de ontwikkeling van de EC, of die geen uitschieters gaat vertonen. “Als die tussen de 4 en de 7 blijft, dan is het wel goed.”

In week 43 heeft hij nog een rondje doorschietende nadieven uit het gewas gehaald. Hij laat het gewas nu zakken. Het volgende rondje zakken zal de laatste van deze teelt zijn. De bedoeling is om rond 10 december de laatste oogst te hebben.

Vangstroken
Met plagen is het rustig. Ze zijn goed onder controle. “Bij de zwavelverdampers hadden we voorheen makkelijk wat meer last van witte vlieg. Dit jaar hebben we bij elke verdamper een paar gele vangstroken opgehangen. Daarmee hebben we de wittevlieg goed onder controle kunnen houden.”
Botrytis ziet hij niet in extreme hoeveelheden. “De conditie van de stengels lijkt nog aardig te zijn. Maar het blijft afwachten: het kan in de komende periode ineens nog aardig toeslaan.”
Na het bladruimen in week 43 heeft hij daar achteraan een rondje dode planten weggehaald.

Bron: Groenten & Fruit actueel – Auteur: Peter Visser

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin