Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

Tomaat

'Ze dikken goed door. We hebben daar ook de tijd voor genomen, en we hebben relatief veel licht gehad.'

‘Ze dikken goed door. We hebben daar ook de tijd voor genomen, en we hebben relatief veel licht gehad.’

Bij Peter van Meijel in Sevenum hangen er nog vier trossen. “Ze dikken goed door. We hebben daar ook de tijd voor genomen, en we hebben relatief veel licht gehad.” Hij stookt relatief rustig om de tomaten goed uit te laten dikken. Overdag houdt hij een temperatuur aan van 19 graden Celsius. Na een voornacht van 14 graden gaat de nachttemperatuur naar 17 graden Celsius. Het scherm loopt bij een temperatuurverschil van meer dan 10 graden tussen binnen- en buitentemperatuur dicht.
Watergeven gebeurt heel rustig aan. Hij kijkt vooral naar de ontwikkeling van de EC, of die geen uitschieters gaat vertonen. “Als die tussen de 4 en de 7 blijft, dan is het wel goed.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers