Doorgaan naar artikel

Toeleverancier Mertens verstevigt positie in Noorden

De van oorsprong Limburgse toeleverancier Mertens heeft onlangs het pand aan de Koekoeksweg in IJsselmuiden aangekocht. Dat maakt dat Mertens voortaan door heel Nederland kan werken met korte lijnen en vaste contactpersonen.

Met de aankoop van het pand in IJsselmuiden wil Mertens onder meer haar dienstverlening in groene oplossingen verder gaan optimaliseren. “We willen vanuit IJsselmuiden een centrale functie gaan vervullen in biocontrol”, licht directeur Mart Verheijen toe. “Deze productgroep vraagt gekoeld transport en gekoelde opslag. Dat gaan we nu ook vanuit IJsselmuiden faciliteren, zodat we de levering van deze producten in de juiste condities in Noord-Nederland kunnen optimaliseren.”

Koekoekspolder en NOP

Mertens nam in 1999 Tuinbouwhal Bosman in IJsselmuiden over. De toeleverancier zag toen kansen in de Koekoekspolder, een tuinbouwgebied dat destijds in ontwikkeling was. Daarnaast zouden er ook in de Noordoostpolder ontwikkelingen komen bij Ens, Marknesse en Luttelgeest. “Daar wilden wij bij zijn”, geeft Verheijen aan. “Hoewel de tuinbouw in Noord-Nederland best verspreid ligt, hebben zich daar de afgelopen decennia mooie bedrijven gevestigd. Deze ontwikkeling, samen met het wegvallen van collega toeleveranciers, heeft ervoor gezorgd dat wij in deze regio mee hebben kunnen groeien. Vanuit de Koekoekspolder, en aansluitend hierop in de Noordoostpolder, hebben onze activiteiten zich als een olievlek uitgebreid naar Drenthe tot aan in West-Friesland.”

Korte lijnen

Relatiebeheerder Herman van Dijk is vanuit Mertens vanaf het eerste uur actief vanuit de vestiging in IJsselmuiden. “Toen we hier in 1999 begonnen moesten we alles vanuit de Mertens vestiging in het Limburgse Horst faciliteren. Inmiddels beschikken we over een eigen regionaal team dat verkoop, technische begeleiding en logistiek verzorgd. Hierdoor kunnen we werken met korte lijnen, vaste contactpersonen en zijn we ook in Noord-Nederland dicht bij de teler. Daarnaast kunnen we altijd terecht bij de centrale organisatie in Horst.” De afgelopen jaren zijn ook de logistieke routes geïntensiveerd; meerdere dagen per week is Mertens met eigen transport in Noord-Nederland.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin