Toedracht arbeidsongeval The Greenery onduidelijk

14-11-2018 | Laatste update op 03-08 | |
Foto: Roel Dijkstra
Foto: Roel Dijkstra

Over de oorzaak van de val lopen de lezingen van de uitzendkracht en de afzetorganisatie ver uiteen. Aansprakelijkheid is daarmee moeilijk aan te tonen of te verwerpen.

Dat blijkt uit een uitspraak van de kantonrechter die de Poolse uitzendkracht had aangespannen in een deelgeschil. De kantonrechter stelt dat de lezingen van het ongeval te ver uiteen liggen voor een uitspraak. Wel is nader onderzoek van de feiten nodig, stelt de rechtbank.

Lezingen lopen uiteen

De schoonmaakster stelt te zijn uitgegleden op een gladde vloer met water en fruitresten. The Greenery stelt dat in de oude hal een stroeve betonvloer lag en dat personeel met speciaal schoeisel was voorzien. De vrouw kan niet uitgegleden zijn over fruitresten, stelt de opdrachtgever.

Eerder onderzoek

Ook de Inspectie SZW kwam in 2016 niet tot een rapport over het gemelde ongeval omdat de arbeidssituatie flink was gewijzigd in een jaar tijd. Een onderzoek van bureau Cordeat in opdracht van de verzekeringsmaatschappij van The Greenery pleitte de afzetorganisatie vrij van nalatigheid. Volgens de rechter is deze deelgeschilprocedure niet de weg naar een minnelijke regeling tussen beide partijen.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur
Meer over


Beheer