Doorgaan naar artikel

‘Tips van de fiscus over de nieuwe kor’

Voor startende ondernemers is de vernieuwde kleineondernemersregeling (kor) mogelijk interessant.

Leuker kunnen we het niet maken, makkelijker wel. De slogan van de Belastingdienst is vaak een wassen neus, maar soms lukt het wel om hem waar te maken. Bij de invoering van de nieuwe kleineondernemersregeling (kor) lijkt dat te gaan lukken. Er staat heel veel praktische informatie over de nieuwe regeling op de site van de Belastingdienst en ondernemers en adviseurs worden aangespoord om actie te ondernemen.

Wat echt nieuw is, is dat de Belastingdienst tips heeft gepubliceerd voor ondernemers die willen bepalen of ze voor de nieuwe kor in aanmerking komen of niet. De nieuwe kor vervangt de huidige kor, die ondernemers recht gaf op een korting op de btw. Om per 1 januari 2020 gebruik te kunnen maken van de nieuwe kor dienen ondernemers dit vóór 20 november van dit jaar kenbaar te maken.

Nieuwe ondernemingen

Volgens de fiscus starten steeds meer mensen een eigen onderneming. Het eerste half jaar van 2019 registreerde de Kamer van Koophandel ruim 118.000 nieuwe ondernemingen, een stijging van 11% ten opzichte van vorig jaar. Ook voor startende ondernemers is de vernieuwde kleineondernemersregeling mogelijk interessant. Deze regeling geeft ondernemers en organisaties met een jaaromzet tot en met € 20.000, waaronder veel starters, recht op vrijstelling van de btw.

Zie hieronder de 4 tips van de fiscus om erachter te komen of de vernieuwde kor voor u interessant is.

  • Check of je gebruik kunt maken van de regeling. Hiervoor heeft de Belastingdienst een eenvoudig hulpmiddel gemaakt op haar site.
  • Zet alle financiële voor- en nadelen op een rij.
  • Bekijk welke invloed deelname aan de kor heeft op jouw klanten. Lever je aan particulieren, dan is het vaak voordelig om mee te doen aan de nieuwe regeling.
  • Schat jouw financiële situatie over 3 jaar in. Als je kiest voor de vernieuwde kor dan zit je er 3 jaar aan vast.

Leuker wordt de belastingheffing echt niet, maar de service rondom de invoering van de nieuwe kor is wel goed. Maak daar gebruik van!

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin