Doorgaan naar artikel

The Greenery stopt met verkoopkantoor veiling Barendrecht

The Greenery stopt met verkoopkantoor veiling Barendrecht

The Greenery stopt met verkoopkantoor veiling Barendrecht

The Greenery heeft vanaf januari geen fysiek verkoopkantoor meer voor veilen op locatie Barendrecht. Vanaf dat moment wordt kopen op afstand de norm voor de handelaren die aan de klok kopen.

Het sluiten van het verkooplokaal zat er al lang aan te komen. Het aantal kopers dat dagelijks naar Barendrecht reed, was fors gedaald en de laatste jaren waren er nog enkele over die dagelijks in Barendrecht kochten in een speciaal verkooplokaal. Zij logden in met eigen laptops. Een veilklok draaide alleen op de computerschermen. Feitelijk kochten zij al op afstand, maar logden ze in bij The Greenery. Het kopen op afstand is bij het kopersgilde al geruime tijd ingeburgerd.

Nu The Greenery de locatie in Barendrecht vernieuwt, heeft zij te kennen gegeven dat er in de nieuwbouwplannen geen verkooplokaal meer zal komen. Dat bevestigt de woordvoerder, maar het is geen historische stap, stelt hij. “Voor ons is dit ook geen belangrijk moment. De veiling was al jaren gedigitaliseerd en voor een paar kopers is het verkooplokaal aangehouden. Van de sluiting door de nieuwbouw zijn ze ook al vroegtijdig op de hoogte gesteld.” Wel wil de afzetorganisatie de oude veilklok een plek geven op het hoofdkantoor. Als aandenken aan vroeger dan.

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin