Doorgaan naar artikel

The Greenery: duurzaamheidsdoelen met nieuwe bank

Nieuw scherper duurzaamheidsbeleid The Greenery volgt uit financiering nieuwe bankpartner ABN Amro.

ABN Amro en Deutsche Bank hebben een financieringsovereenkomst afgesloten met scherpere duurzaamheidsdoelen. Vorig jaar kwam een einde aan de financieringsovereenkomst met Rabobank, Deutsche Bank en Rabo Factoring.

De drie partijen zijn nieuwe duurzaamheidsdoelen overeengekomen. Voorbeelden hiervan zijn CO2-reductie, duurzame teelt en het gebruik van duurzame verpakkingen.

Daadwerkelijke aanscherping

The Greenery was al verbonden aan doelstellingen op deze zaken, zoals het verpakkingsconvenant, maar de nieuwe afspraken betekenen een aanscherping hierop, stelt de afzetorganisatie op vragen. “De afgesproken targets op duurzaamheid liggen in het verlengde van onze strategie op duurzaamheid en de doelen die we daarin hebben gesteld op Duurzame Teelt, Duurzame Keten, Duurzame inzetbaarheid Medewerkers en Duurzame Samenleving. De doelen zijn wel scherper gedefinieerd en er zijn targets afgesproken voor een langere looptijd passend bij de financiering.”

Continuïteit

De doelen zijn geen beperking voor de concurrentiepositie van The Greenery, stelt de afzetorganisatie. Verdere verduurzaming moet de positie in de keten juist versterken. “We hebben dit in goede samenwerking met ABN AMRO en Deutsche Bank opgesteld waarbij is gekeken naar een goed ambitieniveau en de ontwikkelingen in onze markt. Door het te linken aan onze financiering onderstrepen we onze inzet op duurzaamheid als bedrijf.”

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin