Doorgaan naar artikel

The Greenery: clubrassen zachtfruit in pijplijn

Steven Martina (The Greenery) en Steve Nelson van PSI tijdens de contracttekening. - The Greenery

Steven Martina (The Greenery) en Steve Nelson van PSI tijdens de contracttekening. - The Greenery

The Greenery en rassenontwikkelaar Plant Sciences Inc (PSI) uit de VS verlengen hun samenwerking na veelbelovende teeltproeven in zachtfruit.

Beide partijen werken al 10 jaar samen, waaruit 3 jaar geleden 1 exclusief aardbeienras voortkwam. Daar komt mogelijk snel een exclusief bramenras bij dat getest is in Nederland en veelbelovend lijkt. Topman van The Greenery Steven Martina tekende onlangs de verlengingscontracten voor de samenwerking met Plant Sciences Inc.

Exclusiviteit

Volgens Rob van der Weele, productmanager Zachtfruit bij The Greenery, levert dat contract kansen op voor Nederlandse telers van zachtfruit. Naast aardbeien en bramen heeft The Greenery ook eerste keuze in de PSI-rassen voor frambozen. Mogelijk trekt dat nieuwe teeltbedrijven aan, hoopt Van der Weele.

The Greenery heeft de exclusieve PSI-rassen voor Nederland verworven. Er zijn geen plannen om die aan 1 exclusieve afnemer te leveren, aldus Van der Weele.

Alleen klassieke verdeling

De rassen worden met klassieke veredelingstechnieken ontwikkeld, ondanks de ruimere mogelijkheden met nieuwe technieken in de VS. Deels zal PSI rassen ontwikkelen voor Nederlandse teeltomstandigheden, maar The Greenery heeft als partner ook eerste keuze in het bestaande rassenaanbod van PSI.

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin