Doorgaan naar artikel

Telers waarderen Poolse actie

Benadrukken dat er heel veel goed gaat tussen Poolse arbeidsmigranten en de tuinbouwsector. Dat hebben Poolse medewerkers in Noord-Holland gedaan door het uitdelen van groenten en bloemen.

De actie was een initiatief van AB Vakwerk Noord-Holland dat al jaren Poolse medewerkers levert aan onder andere de tuinbouw. De Poolse arbeidsmigranten deelden vorige week 5.000 kilo aan groente en bloemen uit. Dit om duidelijk te maken dat ze het op prijs stellen in Nederland te mogen werken. Anderzijds vinden de telers die producten voor de actie ter beschikking stelden dat arbeidsmigranten uit de EU kleur geven aan Nederland en hun organisaties. Van de 160 benaderde bedrijven leverden er 80 producten aan, variërend van bloemen tot bloemkool, peen, witlof, tomaten en paprika’s. De producten werden vorige week uitgedeeld in diverse steden in Noord-Holland, waaronder bij het station in Hoorn (foto).

Luchtig karakter

Dat de actie niet bevorderend werkt op de verkoop van groente en bloemen beaamt Pawel Michalkiewica, accountmanager Payroll & Trainer bij AB Vakwerk. “Daar hebben we wel over nagedacht, gezien de Russische boycot, maar aan de andere kant brengen we de tuinbouw op een luchtige manier positief onder de aandacht. Het feit dat we zoveel producten ter beschikking hebben gekregen, geeft aan dat het initiatief onder de telers in ieder geval op veel sympathie kon rekenen. Ook de reacties van de mensen tijdens het uitdelen van de producten in diverse steden en dorpen waren zeer positief.”

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin