Doorgaan naar artikel

Telers richten gewascoöperatie tomaat op

Image

Onder de vlag van LTO Glaskracht Nederland is, geïnitieerd door de landelijke commissie Tomaat, nu ook voor het gewas tomaat een gewascoöperatie opgericht.

Met de oprichting van de gewascoöperatie Tomaat op 30 juni is gewasgericht onderzoek bij knelpunten verzekerd van een toekomst. Er is al voor ruim 400 hectare aan bedrijven aangesloten. Volgens de bestuursleden is het met een lage instap gezamenlijk kunnen oplossen van knelpunten een must.

Jack Groenewegen, voorzitter van telersvereniging Prominent, heeft direct na de oprichting namens de aangesloten telers de volledige vereniging bij de gewascoöperatie aangesloten. “We zijn erg blij met de oprichting van de gewascoöperatie. Dit is een mooie start voor het organiseren van toekomstig onderzoek.” Er is nog steeds gelegenheid voor telers om zich aan te sluiten.

Onderzoeksprioriteiten

De landelijke commissie Tomaat van LTO Glaskracht Nederland heeft een prioriteitenlijst opgesteld voor onderzoek. De komende tijd richt de coöperatie zich op het zoeken van oplossingen voor overmatige wortelgroei, Phytophthora, meeldauw (i.v.m. eventueel wegvallen van zwavel) en Fusarium.

Het bestuur van de gewascoöperatie Tomaat bestaat uit voorzitter Eric Vereijken, vicevoorzitter Pieter Hoogerbrugge, secretaris Vincent van der Lans, penningmeester Joost Zwinkels en bestuurslid Mark Zwinkels.

Bekijk meer

Delen

Peter Visser
Peter Visser

Redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin