Telers participeren in groentewijn na Russische boycot

08-10-2015 | |
Telers participeren in groentewijn na Russische boycot

Roelof Visscher van de bekende wijngaard Hof van Twente en Neerlands Wijnmakerij richt zich met twee Nederlandse glasgroentetelers op een nieuw marktsegment: groentewijnen.

Visscher heeft daarvoor met paprikaproducent Arco Vreugdenhil en tomatenproducent Theo van der Kaaij een vennootschap opgericht Vinivega. Daar zijn twee witte wijnen uit voortgekomen gemaakt van paprika en tomaten. Het is de bedoeling dat een verdere uitrol naar meer groentewijnen moet ontstaan. Of dat met participatie van meer telers zal gebeuren, is nog niet duidelijk.

Interesse is uit de horeca. Visscher: “De tomatenwijn is fantastisch. Laatst hebben we hem gepresenteerd aan een gezelschap van wijnmakers en die zagen er een Franse wijn in.” Voor de tomaten werkt hij met zo zoet mogelijke rassen.

Aanstichter van de samenwerking is Theo van der Kaaij, zegt Visscher. “Die zocht contact om toch verbreding te zoeken na de Russische boycot. Hij had al wat gezocht in de sauzen, maar wist dat er in Canada tomatenwijn was. Wat later kwam daar ook Vreugdenhil bij. Ik heb ze in contact gebracht en met zijn drieën hebben we in de vennootschap nu de opstartkosten gedeeld.”

In twee tot drie maanden zijn nu 6.000 flessen geproduceerd.

 

Verheul
Jeroen Verheul redacteur
Meer over


Beheer