Doorgaan naar artikel

Telers kunnen sterker uit crises komen

Image

De glastuinbouw heeft momenteel pech. De groenteprijzen staan onder druk door de economische crisis en door de Ehec-uitbraak in Duitsland van afgelopen mei.

Het slechte nieuws: de crisis dendert voorlopig nog wel door en de Ehec-crisis kan niet worden teruggedraaid. Maar het goede nieuws is dat ondernemers niet de narigheid over zich heen hoeven te laten komen. Ze kunnen maatregelen nemen om sterker uit crises te komen, zo blijkt na een rondgang langs deskundigen. De werkgevers van de meeste mensen die voor dit verhaal zijn geraadpleegd, zijn op de Horti Fair te vinden, met uitzondering van LTO Noord Glaskracht en uitzendbureau Work Support. Op de beurs in de RAI in Amsterdam kunnen telers elkaar ook ontmoeten op het telerspaviljoen, om verder te praten over de adviezen uit dit verhaal.

Telers konden er weliswaar niets aan doen, maar ze kunnen wel lessen trekken uit de Ehec-crisis. Als een dergelijke crisis in de toekomst weer uitbreekt, zou iemand eerder de regie op zich moeten nemen om de schade voor de tuinbouw te beperken. Het Productschap Tuinbouw nam die rol dit keer op zich. “Wat mij betreft doen ze dat in de toekomst weer – als het PT dan nog bestaat”, zegt Miranda van den Ende van Tomatoworld.

Lees meer in Groenten & Fruit Magazine nummer 7.

Bron: Groenten & Fruit

Foto: Horti Fair

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin