Doorgaan naar artikel

Telers kunnen nu meepraten Planetproof

WItlofpennen moeten in 2020 PlanetProof of biologisch zijn. - Foto: Foto: Koos Groenewold

WItlofpennen moeten in 2020 PlanetProof of biologisch zijn. - Foto: Foto: Koos Groenewold

Telers kunnen tot 13 september hun inbreng voor de herziening van Planetproof indienen.

Planetproof wil in 2019 de teelt verder verduurzamen via het certificeringsprogramma plantaardige productie. Telers kunnen tot 13 september hun inbreng voor de herziening schriftelijk leveren, ‘de suggesties voor wijzigingen’ en knelpunten.

Ook zal de Teelttechnische werkgroep met leden van Harvest House, Fruitmasters, The Greenery en LTO vollegrondsgroente ervareringen van telers meenemen in het herzieningsproces.

Vòòr 2019 afgerond

Tijdens het herzieningsproces worden knelpunten en kansen met betrekking tot de toepassing het certificeringsschema ‘geïnventariseerd, besproken en benut’ voor optimalisatie van het schema. Daarvoor wordt het tweede deel van het jaar uitgetrokken. Voor dit teeltseizoen liep het proces voor wijziging van het schema uit tot maart. Dat wordt voor deze komende wijzigingsronde niet verwacht.

Tussentijdse wijzigingen

Op verschillende momenten dit jaar zijn kleinere wijzigingen doorgevoerd aan Planetproof. Zo werd een financiële drempel ingebouwd bij het doen van een beroep op de calamiteitenregeling. De calamiteitenregeling bestaat om telers ontheffing te verlenen voor kritische middelen als andere plaagbestrijding niet voldoende aanslaat. Zo’n aanvraag gaat nu gepaard met een eigen bijdrage van € 300. Daarmee wordt een drempel ingebouwd om te voorkomen dat te makkelijk teveel aanvragen binnenkomen, aldus SMK.

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin