Telers beslissen mee in megafusie groente

05-03-2015 | Laatste update op 26-10 | |
Telers beslissen mee in megafusie groente

Belgische telers hebben een stem in de mogelijke fusie van de grote groenteverwerker Greenyard Foods en versleverancier Univeg.

Via Bakker Barendrecht raakt zo’n fusie ook veel Nederlandse telers. De Belgische Boerenbond is indirect aandeelhouder van groenteverwerker Greenyard Foods via haar investeringsdochter Agri Investment Fund. De Belgische Boerenbond heeft op die manier bijna 11 procent van de aandelen in handen en een belangrijke stem in de fusie. De Boerenbond kon vanmiddag niet zeggen hoe ze op zo’n voorstel zullen stemmen en of dat een beslissende stem is. Sinds de aankondiging van een mogelijke fusie begin februari is het aandeel van Greenyard Foods al met meer dan een kwart gestegen.

Belgische media belichten de fusie met interesse. Volgens De Tijd komt de omzet van het fusiebedrijf uit op 3,8 miljard euro. De boeren hoeven volgens UGent-professor Xavier Gellynck niet meteen vrezen voor extra druk op de prijzen. “Hein Deprez, de sterke man achter de drie bedrijven, weet dat zijn business staat of valt met het product”, klinkt het in de krant De Tijd.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur
Meer over


Beheer