Doorgaan naar artikel

Teler wijst schuld af ongeval plukker

Image

Een Brabants teeltbedrijf wijst aansprakelijkheid bij een ongeval van een medewerker van het bedrijf af, omdat de oogst was uitbesteed.

Het teeltbedrijf vindt dat het niet een positie al inlener heeft. Het bedrijf was verantwoordelijk voor de teelt en verkoop van de champignons, maar had de oogst uitbesteed.

Een Poolse vrouw kwam in 2011 ten val en brak daarbij wervels en een enkel. De rechter oordeelt echter dat het plukken van champignons past in de exploitatie van de kwekerij.  Dat de kwekerij het plukken van de champignons heeft uitbesteed, maakt niet dat deze plukwerkzaamheden geen onderdeel meer zouden uitmaken van de bedrijfsuitoefening van het teeltbedrijf.

De vraag of het teeltbedrijf voor de schade verantwoordelijk is, wordt volgens de rechter bepaald door de vraag of het bedrijf aan de zorgplicht heeft voldaan. Het bedrijf stelt dat de Poolse vrouw mogelijk roekeloos heeft gewerkt.

De rechtbank Oost-Brabant geeft het champigonbedrijf tot 13 maart de tijd om aan te tonen dat ze alles heeft gedaan om de veiligheid van het personeel te garanderen. Het teeltbedrijf huurt de teeltlocatie.

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin