Doorgaan naar artikel

Teler niet aansprakelijk voor schade steekpartij in kas

Teler niet aansprakelijk voor schade steekpartij in kas

Teler niet aansprakelijk voor schade steekpartij in kas

De Rechtbank Den Haag stelt een teler niet aansprakelijk voor de schade die een medewerker heeft geleden na een steekpartij in de kas.

Het slachtoffer heeft 24 maanden van arbeidsongeschiktheid achter de rug en in een rechtszaak eiste hij een schadevergoeding en compensatie voor zijn misgelopen overwerkvergoeding.

De rechter heeft voor zijn uitspraak de aanleiding en aard van het steekincident onderzocht en de onderlinge werkrelatie van de twee mannen die drie jaar collega’s waren. Volgens de rechter kon de teler deze gewelddadige uitbarsting niet voorzien. Voorafgaand aan het incident heeft de dader naar andere collega’s wel regelmatig racistische uitlatingen gedaan over het slachtoffer, maar de twee collega’s hoefden niet samen te werken en konden elkaar daarmee ontlopen. De teler heeft de twee mannen overigens eerder wel aangesproken op hun gedrag.

Het slachtoffer vindt echter dat de teler had moeten zorgen voor een veilige werkomgeving, maar de rechtbank besluit dat aansprakelijkheid van de teler te ver gaat. Beide mannen hadden voorafgaand aan het incident weleens verbale aanvaringen, maar dat is geen signaal dat een gewelddadige uitbarsting op handen is, stelt de rechtbank. De teler had dit dus niet kunnen voorkomen.

Beheer
WP Admin