Teler krijgt oogstkrediet na akkoord via rechter

25-04-2021 | Laatste update op 01-08 | |
Archiefbeeld glastuinbouw. Foto;ANP/Flip Franssen
Archiefbeeld glastuinbouw. Foto;ANP/Flip Franssen

Glasteler wendt faillissement af door akkoord met Rabobank en schuldeisers via rechtbank.

Een glastuinder in Zuid-Holland heeft een akkoord bereikt met zijn schuldeisers over een herstructurering van de schuld. Daardoor is een faillissement van de baan voor het bedrijf. De aandeelhouders hebben bij die nieuwe schuldafspraken een deel van de vordering op zich genomen. Verdere details worden niet gegeven, behalve dat de financiers ‘niet wezenlijk in hun belangen geschaad worden’ door dit akkoord.

Forse investeringen en verliesjaren

De teler kwam in problemen na forse investeringen enkele jaren geleden en enkele verliesjaren. Het zag ernaar uit dat het bedrijf de aflossingen niet kon voldoen. Een nieuw oogstkrediet kwam daardoor in gevaar, maar na deze bekrachtiging van de nieuwe schuldregeling door rechtbank Rotterdam is het herstructureringsvoorstel van de afbetaling definitief.

De schuldeisers krijgen bij zo’n procedure bij de rechtbank tijd om in te stemmen met het voorstel. Bij voldoende steun voor het voorstel kan de rechter de bekrachtiging simpel afgeven en zijn schuldeisers daaraan houden. Bij een afwijzing door schuldeisers oordeelt de rechtbank. Dat was nu niet nodig.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur


Beheer