Doorgaan naar artikel

Teelttip Paprika

Kijkend naar de plantbelasting in week 10 en de verwachte hoeveelheid licht ( 800-1200 Joule) in week 10 en 11, dan moeten we streven naar een etmaaltemperatuur van 20 – 20.5°C.

Op minder lichte dagen niet veel lager gaan dan 19,5°C, want dat zal snelheid en groei kosten. De jonge vruchtjes met een doorsnee van 2- 3 cm gaan snel veel energie vragen dus we moeten tempo houden. Een temperatuurinstelling 18°C VN, 19°C NN en 20.5-21°C DAG is vrij gangbaar voor deze periode. Gebruik een lagere of hogere voor- en nanacht alleen om de etmaaltemperatuur evt. te corrigeren bij dagen met minder licht. Lichtverhogingen gaan pas gelden na een aantal dagen op rij van minimaal 1000 Joules. Doe dit dan zowel op de stook- als ventilatielijn.

DRP 2571 is een warmteminnend en lichtgevoeliger ras en zal bij een te laag etmaal te gemakkelijk vet in de kop worden, of trager gaan bloeien en dus zetten.

Minimumbuis en luchten
Een minimumbuis is belangrijk om groei/activiteit te houden op de dag, ook bij helder weer, maar ook de mate van ventileren speelt een rol. Beide zijn afhankelijk van buitentemperatuur, instraling en windrichting en –snelheid. Een minimumbuis 45 graden min 10 graden tussen 200-500 Watt lijkt ons een goede instelling. Op tijd ventileren is een must, zorg ervoor dat de temperatuur in de ochtend niet te snel oploopt, maar ook dat de plant in de middag weer niet teveel afkoelt. Bouw de ventilatielijn na de middag op naar zo’n 26-27°C max aan het einde van de dag voor voldoende activiteit

Staartjes wrijven
Vanwege de relatief lage etmaaltemperaturen en nachten tijdens de zetting zal het bijna overal noodzakelijk zijn staartjes te wrijven. Begin hiermee als de vruchten hardgroen zijn en niet veel eerder, anders kan de onderkant van de vrucht onherstelbare schade oplopen.

 

Bron: De Ruiter Seeds

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin